februari 27, 2017

Lachworkshop Bedrijven

Lachworkshop bedrijven

Leer elkaar echt anders en vooral beter kennen. Deze lachworkshop is echt super om te doen op je werk, samen met je collega’s je team versterken. 

Samen lachen bevordert de saamhorigheid op de werkvloer, helpt bij het verbeteren van de prestaties en verlaagt het ziekteverzuim. Een goede samenwerking of verbinding met elkaar draagt bij aan de groei en bloei van een bedrijf. De kracht van het bedrijf bestaat door de kracht van de teams.

Teambuilding

De lachworkshop is een krachtig instrument waarbij de deelnemers zich op een vrolijke, interactieve, vernieuwende manier verbinden. De verbinding ontstaat doordat je met de lach iets van jezelf blootgeeft. Dit is voor veel mensen spannend, maar omdat de lach zo eenvoudig en toegankelijk is tegelijkertijd ook weer leuk en bevrijdend.

Actief lachen zorgt voor een toename van de stofwisseling en een betere zuurstofhuishouding in je lichaam. Hierdoor verbeteren resultaten. Bij leerlingen op school werden tot wel 25% betere leerprestaties gemeten.

Humor en lachen

We lachen zonder reden, dus beoefenen letterlijk de lach. We leven met de misvatting dat we humor nodig hebben om te lachen, maar dit blijkt niet waar te zijn. Door te lachen als oefening, beweging en geluid, ontstaat er een vorm van humor die veel fijnzinniger en vriendelijker is dan de humor die ons op gang zou moeten brengen.

Die fijnzinnige humor is de humor die je misschien nog wel kent van de slappe lach van vroeger. Je hoeft elkaar maar aan te kijken, of je hebt aan een half woord genoeg, om weer in lachen uit te barsten. De lach zelf wekt de lach weer op.

Trainer

De lachworkshop wordt door mij verzorgd. Ik ben gecertificeerd trainer (Laughter Yoga Leader of Lachcoach). Wil je meer over mij weten klik dan op Contact


Lachworkshop van ca. 1 uur – standaard

De basis lachworkshop duurt 1 uur. Hierbij wordt een korte introductie gegeven van de inhoud van de workshop.

Omdat de lach het best beoefend kan worden als je warm bent doen we hierna enkele opwarmings-oefeningen waarbij al voorzichtig de lach wordt ingezet. Dit wordt gevolgd door een aantal stevige lachoefeningen waarbij de lachspieren flink aan het werk worden gezet. Alle onderdelen bevatten veel contactmomenten met de andere deelnemers. We sluiten af met een mini lachmeditatie, een cooling-down. Deze lachworkshop is heel geschikt als onderbreking van een vergadering of ter aanvulling op een teambuildingsdag.

Lachworkshop van ca 1,5 uur – uitgebreid

Bij deze langere workshop hoort een werkboek waarin de deelnemers o.a. een scorelijst invullen om de effecten van de lachworkshop te meten. Wat heeft de lach te brengen, hoe voel je je fysiek, mentaal en wat doet het met je gevoel van vriendschap voor de andere groepsleden.

Lachworkshop 10-30 minuten – energizer

Tijdens een evenement waarbij mensen veel moeten zitten en luisteren is het goed om af en toe te onderbreken en mensen de gelegenheid te geven te bewegen en geluid te maken. De lachworkshop in minivariant is het juiste instrument hiervoor. Een onderbreking waarbij de deelnemers elkaars handen schudden, elkaar in de ogen kijken en samen lachen helpt bij het creëren van het groepsgevoel, beter informatie opnemen en plezier houden in de hele dag.

Lachworkshop in combinatie met teambuilding

De lachworkshop is goed te combineren met veel teambuildingsactiviteiten. Heeft u al een teambuildingsdag in uw programma staan maar mist u nog een onderdeel? Denk dan eens aan de lachworkshop.


Offerte voor bedrijven

U wilt een lachworkshop tussen of tijdens een vergadering, teambuildingdag of seminar/congres? Laat dan uw wensen achter en ontvang binnen 48 uur gratis en vrijblijvend een offerte op maat.

De lachworkshop helpt teams in bedrijven om – opnieuw – te verbinden. Een krachtig team kan samen lachen. Binnen een team dat samen plezier beleeft zijn de mensen vrolijker, productiever, collegialer en minder vaak ziek.

De lachworkshop wordt ook wel ingezet bij teams waarbij afscheid centraal staat maar waar men met een goed gevoel en goede herinneringen terug wil kunnen kijken.

Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Aanvraagformulier Bedrijf