februari 27, 2017

Lachworkshop Bedrijven

Deze lachworkshop voor bedrijven is geweldig om te doen op het werk. Jullie leren elkaar anders en beter kennen.

De kracht van het bedrijf bestaat door de kracht van de teams. Samen lachen bevordert de saamhorigheid op de werkvloer.

Het helpt bij het verbeteren van de prestaties en verlaagt het ziekteverzuim. Een goede samenwerking of verbinding met elkaar draagt verder bij aan de groei (en bloei) van het bedrijf.

 


Waarom een lachworkshop voor bedrijven organiseren?Lachworkshop bedrijven almere

De lachworkshop is een krachtig instrument waarbij deelnemers zich op een vrolijke, interactieve, vernieuwende manier verbinden.

Deze verbinding ontstaat doordat je met de lach iets van jezelf blootgeeft. Dit is voor veel mensen spannend. Doordat de lach zo eenvoudig en toegankelijk is, is het tegelijkertijd ook weer leuk en bevrijdend.

De lachworkshop wordt ook wel ingezet bij teams waar afscheid centraal staat, maar waarbij men met een goed gevoel en leuke herinneringen terug wil kijken.

Wist je dat actief lachen zorgt voor een betere stofwisseling en zuurstofhuishouding in je lichaam? Hierdoor verbeteren de resultaten. Bij leerlingen van scholen werden tot wel 25% betere leerprestaties gemeten!

Humor en lachen
We lachen zonder reden, dus we beoefenen letterlijk de lach. We leven met de misvatting dat we humor nodig hebben om te lachen, maar dat blijkt niet waar te zijn. Door te lachen als oefening, beweging en geluid, ontstaat er een vorm van humor die veel fijnzinniger en vriendelijker is dan de humor die ons op gang zou moeten brengen.

Die fijnzinnige humor is de humor die je misschien nog wel kent van de slappe lach van vroeger. Je hoeft elkaar maar één keer aan te kijken, of je barst alweer in lachen uit. De lach zelf wekt de lach weer op.

Vraag gratis een offerte aan

 


Welke lachworkshops zijn er?

 

Lachworkshop van ca. 1 uur – standaard

Deze lachworkshop voor bedrijven is heel geschikt als onderbreking van een vergadering of ter aanvulling op een teambuildingsdag. Eerst wordt er een korte introductie gegeven van de inhoud. Omdat de lach het best beoefend kan worden als je warm bent, doen we hierna opwarmings-oefeningen waarbij al voorzichtig de lach wordt ingezet.

Dit wordt gevolgd door een aantal stevige lachoefeningen waarbij de lachspieren flink aan het werk worden gezet. Alle onderdelen bevatten veel contactmomenten met de andere deelnemers. We sluiten af met een mini lachmeditatie; een cooling-down.

Lachworkshop in combinatie met teambuilding

De lachworkshop is goed te combineren met veel teambuildingsactiviteiten. Heb je al een teambuildingsdag in het programma staan maar mis je nog een onderdeel? Denk dan eens aan de lachworkshop.

Lachworkshop van ca 1,5 uur – uitgebreid

Bij deze langere workshop hoort een werkboek waarin de deelnemers o.a. een scorelijst invullen om de effecten van de lachworkshop te meten. Wat heeft de lach te brengen? Hoe voel je je fysiek en mentaal? En wat doet het met je gevoel van vriendschap voor de andere groepsleden?

Lachworkshop 10-30 minuten – energizer

Tijdens een evenement waarbij mensen veel moeten zitten en luisteren, is het goed om soms even te onderbreken. Tijdens deze onderbreking kun je mensen de gelegenheid geven om te bewegen en geluid te maken.

De lachworkshop in minivariant is het juiste instrument hiervoor. Een onderbreking waarbij de deelnemers elkaars handen schudden, elkaar in de ogen kijken en samen lachen, helpt bij het creëren van het groepsgevoel, beter informatie opnemen en plezier houden in de hele dag.

 


Offerte lachworkshop voor bedrijven

Lachen op het werk lachworkshop voor bedrijven

Wil je een lachworkshop tussen (of tijdens) een vergadering, teambuildingsdag of seminar/congres? Laat dan uw wensen achter en ontvang binnen 48 uur gratis en vrijblijvend een offerte op maat.

De lachworkshop helpt teams in bedrijven om – opnieuw – te verbinden. Een krachtig team kan samen lachen. Binnen een team dat samen plezier beleeft, zijn de mensen vrolijker, productiever, collegialer en minder vaak ziek.

Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan:

Aanvraagformulier Bedrijf


Trainer

De lachworkshop wordt door mij, Martin Kuijper, verzorgd. Ik ben gecertificeerd trainer (Laughter Yoga Leader of Lachcoach).

Wil je meer over mij weten? Lees meer bij Contact.