februari 27, 2017

Lachworkshop

Lachworkshop


De beste beleving van een lachworkshop is in een groep. Het allerleukste om te doen is samen pret maken.

Volwassenen lachen ongeveer 15x per dag. Kinderen daarentegen lachen bijna 300x per dag! Hoe meer je lacht, hoe beter je leert en presteert. Omdat kinderen veel meer lachen, presteren zij makkelijker en leren zij beter dan wij als grote mensen.

Tijdens de lachworkshop leer je opnieuw verbinding te maken met anderen door samen en met elkaar te lachen. We leren weer lachen zonder reden en hebben plezier omdat we lachen. Weet je nog, vroeger, dat je samen met iemand de slappe lach had? Heel vaak weet je nog met wie dat was. Hoe grappig is dat?

Meer verbinding door te lachen met anderen. Met deze lachworkshop ervaren we dit opnieuw.

Lachworkshop work-out

De lachworkshop is lekker hard werken. Vol energie de buikspieren trainen en heerlijk ontspannen eindigen. We gaan lachen zonder reden, gewoon zoals kinderen dit doen. Omdat we dit niet gewend zijn is het een interessante oefening die veel plezier geeft. Tijdens de workshop worden verschillende oefeningen aangereikt om de lach vol goede intentie te ervaren. We gaan actief aan de slag en dus is het fijn wanneer de deelnemers bereid zijn om open te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Lachworkshop opbouw

Een standaard lachworkshop duurt ongeveer 1 uur en begint met een korte introductie van mijzelf en een uitleg van wat we gaan doen. Daarna gaan we lekker aan de slag met het beoefenen van lachen zonder reden.

Laughter-Yoga-LeaderVervolgens doen we een aantal opwarm oefeningen die zijn ontwikkeld om alvast voorzichtig de lach te gaan inzetten en warm te worden. Dan gaan we lachoefeningen doen en lachspelletjes zoals de start-de-lach, de argument-lach en de lach-wave.

We kunnen energiek afsluiten met bijvoorbeeld de jackpot-lach of de rode loper. Of afsluiten met een korte, eenvoudige lachmeditatie waarbij we staand, zittend of liggend na de lach de ontspanning ervaren. Deze afsluiting is mede afhankelijk van de plaats, de groep en het vervolg van de dag of avond.

De lachworkshop is uit te breiden naar 1,5 tot 2 uur, met lesmateriaal en nog meer interactieve oefeningen waarbij de deelnemers uitgedaagd worden om hun creativiteit in te zetten.

Meer informatie

Lachworkshop voor particulieren

Deze workshop is super voor familiebijeenkomsten, vrijgezellenfeesten of vriendinnendagen. Lees meer over deze lachworkshop >

 

Lachworkshop voor bedrijven

Deze lachworkshop is heel geschikt voor bedrijven als onderdeel van een teambuildingsdag. Lees meer over deze lachworkhop >