Een lachworkshop? Wat is dat precies?

Ja, inderdaad, LachWorkShop! Lachen is hard werken dus dat mag je gerust een workshop noemen.

Hoe lachen zorgt voor een betere carrière

lachworkshop workshop bedrijven en feesten

Kinderen leren makkelijker dan volwassenen. Zij lachen namelijk 300x per dag. Volwassenen lachen gemiddeld nog maar 15x per dag.

Volwassenen lachen minder, omdat zij stress ervaren en/of zorgen hebben. Toch is het een veel beter idee om te kiezen voor de lach. Want als je lacht, dan word je blij. Het is een mooie en krachtige manier van ademhalen!

Overweeg je een carrière switch? Mensen die oprecht (kunnen) lachen worden eerder aangenomen bij een sollicitatie.

Als je veel lacht kun je veel makkelijker die opleiding of cursus doen. En als je hersenen goed functioneren leer je makkelijker, voel je je alerter en ervaar je meer energie.

De opbouw van de lachworkshop

Tijdens een lachworkshop staat zowel lachen als bewegen centraal; alles met het doel om de bloedsomloop te stimuleren en de hartslag omhoog te brengen.

Via enkele ademhalingsoefeningen vullen we de longen met verse lucht. 25% van al die zuurstof wordt gebruikt om de hersenen goed te laten functioneren.

We doen verschillende oefeningen en activiteiten, met als doel minstens 10 minuten te lachen. Natuurlijk lachen we veel langer tijdens de workshop, maar die 10 minuten zijn een lekkere ondergrens. Alle positieve effecten van het lachen worden dan het best ervaren!

Lees meer over de lachworkshop

De lach kan tenminste 24 uur effect hebben. Een goede hartelijke lach laat je spieren tenminste 45 minuten ontspannen.

Je verbruikt 75 calorieën tijdens een kwartiertje lachen. 

Lachworkshop organiseren

Een lachworkshop organiseren is heel makkelijk. Ga je een familiefeest organiseren? Dan is een lachworkshop een ontzettend leuke activiteit.

Heb je binnenkort een personeelsuitje? Samen lachen verbindt, dus maak dat uitje ook extra leuk.

Binnenkort een teambuildingsdag met je bedrijf? Jij zorgt voor de locatie en ik kom langs en dan laten we samen de lach klinken :-)!

Neem contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *