Lachen verbindt dus lach samen!
13 januari 2018

Lachyoga voor kinderen van 6 tot 18 jaar

Ga direct naar de schoolwebsite: De Lachmeester

Lachyoga voor kinderen

Van oudsher is de jeugd een tijd voor kinderen zonder al te veel zorgen vol persoonlijke exploratie en spelen geweest. Het is een tijd van vreugde en onvoorwaardelijk lachen want de meeste kinderen lachen meer dan driehonderd keer per dag. Moderne studies tonen aan dat door deze periode van spel we emotionele intelligentie ontwikkelen. Dit wordt nu erkend als de enige belangrijke factor in leven op de lange termijn en een geslaagde carrière. Lachyoga op school kan aanzienlijk bijdragen.

Lachyoga op school

Groeiende lichamen hebben de fysieke inspanning van het spel nodig om motorische vaardigheden te leren. Tijdens het spelen ontwikkelen we emotionele en sociale vaardigheden en leren we om te gaan met verschillende situaties. Deze vaardigheden bepalen en beïnvloeden een groot deel van ons toekomstig leven. Kinderen worden tegenwoordig steeds meer blootgesteld aan nieuwe en zeer verschillende jeugd realiteiten. Het spelen en de lichamelijke activiteit is beperkt en nieuwe inspanningen worden opgelegd. Volwassen gedrag wordt al op zeer vroege leeftijd gevraagd. Het spelen in een groep en kind-op-kind interactie wordt vervangen door elektronische spelletjes en externe communicatieapparatuur.

Spanningen waar kinderen mee geconfronteerd worden

  • Kinderen worden gedwongen om stil te zitten en zich op vroege leeftijd voor langere periodes te concentreren.
  • Studies tonen een enorme toename van ADHD. Kinderen met deze aandoening zijn erg actief en vinden het moeilijk om zich te concentreren. Zij handelen impulsief en lijken vaak geen besef van gevaar te hebben.
  • Kinderen worden van jongs af aan geconfronteerd met een competitieve academische omgeving. Ze worden onder druk gezet door hun ouders en leerkrachten om uitstekende kwaliteiten te bereiken.
  • Schoolwerk kan resulteren in een aantal symptomen van stress en een hoge sociale angst.
  • De toename van gebroken gezinnen leidt tot een groot aantal emotionele problemen.
  • Werkende ouders en de vermindering van de grootte van het gezin zorgen ervoor dat kinderen voor grote delen van de tijd alleen zijn, in plaats van te spelen in een groep.
  • Een algemene daling van de opvoedingsvaardigheden betekent dat kinderen beroofd worden van sterke morele en emotionele begeleiding en rolmodellen.
  • Video games, televisie en internet hebben het vrije en interactieve spelen overgenomen. High Tech communicatieve vaardigheden hebben het plezier van het lachen om eenvoudige dingen uitgehold.

Lachen stimuleren is beter dan eisen stellen

Tieners in het bijzonder worden geconfronteerd met eisen van de universiteit en de ouders om te presteren en doelen te bereiken die onrealistisch kunnen zijn. Hier niet aan voldoen leidt vaak tot angst. Dit is nadelig voor de lichamelijke en de geestelijke gezondheid en in sommige gevallen resulteert dit zelfs in zelfmoordneigingen.

Vandaag de dag bestaat er bij kinderen van alle leeftijden een wanhopige en toenemende behoefte aan lachen en speelsheid. Lachen kan kinderen helpen om te gaan met stress. Lachyoga kan meer lachen in het leven van kinderen introduceren. Het moet dringend worden bevorderd en geïntegreerd worden in onderwijssystemen.

Lachyoga op scholen

Lachyoga-voor-kinderenIn 1998 werd lachyoga voor het eerst geïntroduceerd op de scholen in India en heeft zich verspreid naar scholen in diverse steden en dorpen in India. De feedback van de scholen is positief. Volgens rapporten worden studenten bekrachtigd en wordt de mentale houding verbetert. De communicatie tussen studenten en medewerkers verbetert en er is meer bereidheid om te leren. De innovatie en creativiteit worden verhoogd en hiermee worden disciplinaire problemen verminderd. Verder wordt een geleidelijke afname van ziekte en verzuim opgemerkt.

Verandering

Volgens de leerkrachten is er een prachtige verandering in de sfeer op school. Studenten zijn vrolijk, speels en glimlachen. Veel leraren zeggen dat het een grote verandering in hun houding teweeg heeft gebracht. Daarnaast heeft de nieuwe energie hen opnieuw gemotiveerd in hun beroep. In een belangrijke bijeenkomst werd een toegewijde lachyoga leraar benoemd door een middelbare school in Surat, India. De lachyoga leider ter plaatse zag het als zijn plicht om drie keer per week aan meer dan 1000 leerlingen lachyoga te geven. De directeur van de school, is zeer tevreden met het resultaat en spant zich in om lachmeesters op andere scholen aan te wijzen.

Lachyoga is leuk, gemakkelijk en voordelig

Lachyoga is een zeer voordelige aanvulling op elke school. De kosten voor de training zijn laag en de grootste investering is tijd. Omdat lachyoga leuk is wordt het normaal verwelkomd en genoten door studenten en medewerkers. Er zijn geen bekende nadelen of negatieve bijwerkingen gemeld. Wij raden aan dat alle scholen die geïnteresseerd zijn in het proberen van lachyoga aan de gang te gaan met een proefprogramma. We zullen blij zijn om samen te kunnen werken en scholen te ondersteunen bij deze inspanningen door het verstrekken van advies en begeleiding. Lachyoga beoefenaars van over de hele wereld hebben speciale technieken ontwikkeld die vooral goed werken voor kinderen.

Technieken voor lachyoga sessies met kinderen

Lachyoga voor jonge kinderen (onder de 15 jaar)

De beste techniek om te lachen met jonge kinderen is om “volg de leider” te spelen. Kinderen houden ervan om iemand na te doen. Gebruik deze techniek om van lachen een spel te maken. Vraag de kinderen om je acties na te bootsen en maak vervolgens een minuut achter elkaar lachgeluiden. Verder kunnen grappige gebaren, grappige gezichten en grappige geluiden het plezier verhogen. Zorg dat 60% tot 70% van de geluiden lachgeluiden zijn. Geef ze de tijd om het af te ronden en begin direct met een nieuwe reeks.

Lachyoga voor oudere kinderen (boven de 15 jaar)

Voor oudere kinderen gebruiken we normaal standaard lachyoga oefeningen. Maar wees gewaarschuwd want het kan hard werken zijn. Boven de 15 jaar wordt het moeilijker om lachen te simuleren. Ze zijn zeer zelfbewust en staan minder open om zonder reden te lachen. Het laten lachen van tieners kan ontmoedigend zijn. Het is een uitdaging om ze los van hun remmingen en verlegenheid te maken, maar het kan worden gedaan. Vergeet niet dat het gewoon kinderen zijn die proberen mee te doen in de volwassen wereld. Wees dus geduldig en werk hard om een band op te bouwen en begrip te krijgen. Dit zal hen zal helpen om zich vrijer te kunnen uiten.

Voordelen van Lachyoga voor schoolgaande kinderen

1. Bevordert een gezonde emotionele ontwikkeling

Het is door middel van spel dat kinderen wanneer ze opgroeien een emotionele intelligentie ontwikkelen. De kinderen van vandaag de dag spelen echter niet veel fysiek. Ze worden vastgelijmd aan hun mobiele telefoons, televisie en computerschermen. Lachyoga stimuleert kinderen om fysiek te spelen en om zich volledig te uiten. Dit is goed voor hun emotionele ontwikkeling.

2. Lachyoga verhoogt de academische prestaties

Door het verhogen van de netto toevoer van zuurstof naar het lichaam en de hersenen helpt lachyoga kinderen gefocust te blijven voor goede prestaties.

3. Bouwt het uithoudingsvermogen op

Lachyoga helpt bij het ontwikkelen van gezonde organen want het zorgt voor een toename van het uithoudingsvermogen. Dit helpt kinderen bij het behouden van een gezond gewicht en effectief te sporten. Het uithoudingsvermogen hangt af van de ademhalingscapaciteit. Hoeveel je fysiek kunt uitvoeren zonder dat je buiten adem raakt hangt af van je longcapaciteit. Lachoefeningen verhogen de ademhalingscapaciteit en daardoor het uithoudingsvermogen voor sportieve prestaties.

4. Ontwikkelt het zelfvertrouwen

Door het stimuleren van onstuimige zelfexpressie kunnen kinderen hun eigen stem vinden. Hun leidinggevende vaardigheden en het zelfvertrouwen groeit van nature. Lachyoga oefeningen verminderen remmingen en verlegenheid en dat leidt tot meer zelfvertrouwen bij het spreken in het openbaar en andere optredens.

5. Lachyoga verbetert de creativiteit

Omdat lachyoga in wezen een spel is wordt het denken van de rechter hersenhelft bevorderd. Dit bevordert de creativiteit.


Ga naar bericht met een mooie referentie van OBS De Egelantier uit Almere.


Vraag gratis een offerte aan

gewoon lachen