Lachen verbindt dus lach samen!
16 mei 2017

Coach Martin lacht graag en veel

De Coach

Coach Martin van Gewoon Lachen
Hallo, mijn naam is Martin. Een mensenmens, dat ben ik. Ik hou van oprechte gesprekken en maak graag plezier. Ook als coach overigens.

  • Wil jij ook weer eens gewoon heerlijk de slappe lach krijgen?
  • Vind jij het ook top om blij te worden wanneer je lacht?

Super, ik ben blij dat je hier bent! Inmiddels ben ik al enige tijd gecertificeerd lachcoach en ik vertel je graag hoe dat is gekomen…

Gedoe

In 2009 ging de economische crisis niet langer aan mij voorbij. Het bedrijf dat ik toen al ruim 10 jaar had ging failliet en ik bleef zitten met een grote schuld. Het werden zware jaren van afbetalen. Alsof dat nog niet genoeg was ging het ook privé mis. Een scheiding was het gevolg en de jaren daarna stond ik in een soort overlevingsstand.

Interessant om vast te stellen dat je door grote problemen geen ruimte hebt om in mogelijkheden te denken of om ze überhaupt te zien. Prioriteit 1 is om goed voor je kinderen te kunnen blijven zorgen en prioriteit 2 om niet verder in de financiële problemen te komen. In die tunnel is het licht (nog) niet te zien.

Gelukkig

Laughter Yoga Leader

Laughter Yoga Leader Certificate

En dan komt het inzicht dat het niet helpt om de omstandigheden de schuld te (blijven) geven. Sowieso niet handig om iets of iemand de schuld te geven. Er moest iets veranderen en ik was aan zet. Ik ging cursussen en opleidingen volgen om mijn horizon te verbreden en mogelijkheden te vergroten. En toen kwam daar de uitnodiging van een vriendin om eens naar een lachclub te gaan. Het bleek een geweldige ervaring; er was licht aan het eind van de tunnel!

Vrij snel daarna besloot ik om de opleiding tot Laughter Yoga Leader  te volgen. De opleiding heeft mij enorm geholpen om ongeacht soms minder makkelijke  omstandigheden gewoon gelukkig te zijn.

Blij

Lachcoach onderweg

Ik kom naar je toe!

Als ik lach -alleen of samen met anderen- dan word ik blij. Ik heb de gulle, luide lach van mijn vader en daar ben ik hem dankbaar voor. Die lach klinkt nu steeds vaker en steeds makkelijker. Mijn leven is er een stuk leuker en vrolijker door geworden. Nu geef ik met veel plezier en passie lachworkshops bij bedrijven en particulieren en heb ik al met duizenden mensen samen gelachen. We maken samen de lach; van subtiel en fijnzinnig tot uitbundig en meeslepend.

Door te lachen voel je je gezonder en fitter, je geheugen verbetert, depressieve gevoelens nemen af en het ziekteverzuim vermindert. Lachen kent alleen maar voordelen. En het grote geheim… als je lacht dan word je blij!

Een dag gelachen is een dag geleefd

Als coach zet ik mij volledig in om jou en jouw groep samen te laten lachen. Bij mijn introductie geef ik wetenschappelijk onderbouwde theorie en we gaan vooral gewoon ongecompliceerd plezier maken. Met diverse lachoefeningen, te beginnen met een glimlach en daarna wordt het steeds leuker. Het is mooi om mensen de lach (opnieuw) te laten ervaren. Op jouw familiefeest, vrijgezellenfeest of als teambuilding bij jouw bedrijf, lekker een uur (of anderhalf) lol. Of een actieve energizer van een kwartier tot een half uur op jouw congres of vergadering.

Met veel voldoening verwijs ik je naar het groeiend aantal referenties en de mooie aanbevelingen. Tot lachs!

Mijn missie als mens en coach

Het is mijn missie om gelukkig te zijn, humor te delen en vrijheid te ervaren. Voor mezelf en voor anderen!

 

Meer weten of meteen boeken? Ga naar de contactpagina.


Samen de lach laten klinken

van 8 tot honderden mensen!