Lachen verbindt dus lach samen!

Lachen op maat is een feest

 

Lachen met de lachworkshop op maat

In het bijgaande filmpje van ruim een minuut krijg je een indruk hoe het is om te lachen in een kleine of grote groep. De video laat ook beelden zien van lachworkshops binnen en ook buiten. De zon hoeft niet altijd te schijnen om wel plezier te kunnen hebben šŸ™‚
 

Lachworkshop voor kleine en grote groepen

Het is altijd leuk om lol te hebben. En omdat we kunnen lachen zonder reden is het ook helemaal niet moeilijk. Sterker nog, het is heel makkelijk! Als we met een kleine groep zijn is het heel vertrouwd dus als we nog geen vrienden waren dan worden we dat heel snel. Het voordeel van een grote groep is dat er heel veel lachenergie ontstaat. Zo’n grote groep heeft verder als voordeel dat de verlegen mensen onder ons lekker mee kunnen doen zonder dat ze de aandacht op zich gevestigd voelen.
 

Lachen met kleine groepen

Denk aan een vrijgezellenfeest of een vriendinnenfeest. De groepsgrootte kan variƫren van 8 tot 20 personen. Het leuke is dat iedereen zin heeft in het feest dus de sfeer zit er sowieso goed in. Het helpt wel degelijk om de lachworkshop aan het begin van de feestelijkheden te laten beginnen. Gek genoeg is het effect namelijk minder als er al (behoorlijk) is gedronken. Het is dus een goed idee om hiermee rekening te houden met de programmering.
 

Lachen met grote groepen

Bij grote groepen zijn er altijd mensen die er meteen zin in hebben. Het prettige is dan dat deze mensen de anderen, collega’s danwel familieleden, meenemen in hun enthousiasme. En als er een (1) schaap over de dam is… dan gaat de rest vanzelf. Hoe leuk is dat! Een lekkere lachwave is dan een groot succes. Ook zijn er verschillende spellen die je in groepjes kunt doen dus een kleine lachcompetitie geeft dan ontzettend veel plezier.
 

Lachworkshop voor teambuilding

Door het lachen met elkaar als gelijkwaardige groep valt de hiƫrarchie die in een organisatie gebruikelijk is weg. Van jong tot oud en van manager tot medewerker blijkt de menselijke factor opeens veel vanzelfsprekender en kan er gewerkt worden aan veranderingsprocessen danwel betere verbindingen tussen mensen in plaats van functies.
 

Lachen zonder reden

Het mooie van lachen zonder reden is dat we geen humor, grappen of andere ‘hulpmiddelen’ van derden nodig hebben. We laten met elkaar de lach klinken. Omdat we eenvoudig beginnen met wat opwarmingsoefeningen en ademhalingsoefeningen ontstaat de eerste glimlach al bijna als vanzelf. Vervolgens werken we dat verder uit met hele leuke spelletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.