Lachen verbindt dus lach samen!

Lachworkshop Almere

 

Lachworkshop Almere met Gewoon Lachen

Als Lachcoach lach je graag met anderen want Lachen is gezond!

Wil je ook een workshop Lachen? Laat je inspireren door dit leuke interview geschreven door Fenke Over. Buurtkrant”De Medeklinker” wordt uitgegeven in de Literatuurwijk van Almere.

Toen hij zelf in een moeilijke fase van zijn leven zat raadde een vriendin hem aan de opleiding tot lachcoach te volgen. Ze zei: “Je hebt een mooi klinkende lach. Je zou eens wat vaker moeten lachen. Als je lacht word je vanzelf blij. En als lachcoach maal je dan niet alleen jezelf maar ook anderen blij.”

Martin werd gecertificeerd lachcoach.

Een tijdje geleden werd hij benaderd door een oudere dame die niet lang meer te leven had. Ze vertelde:”Mijn man is aan het dementeren en ik heb een dochter met een verstandelijke beperking. Voor beiden zal ik nu buiten de deur een oplossing moeten vinden omdat ik er straks niet meer ben om voor ze te zorgen.” Ze wilde graag een lachworkshop reserveren voor haar familie reserveren omdat ze aan haar kinderen en kleinkinderen wilde meegeven dat het leven ondanks tegenslagen gewoon doorgaat en datje moet blijven lachen en genieten. “Dat werd natuurlijk een workshop met een lach en een traan” vertelt Martin.

Ik wil weten wat je doet als je een groep hebt die het niet ziet zitten. “Dan leg ik uit dat je geen aanleiding nodig hebt om te lachen. “Fake it till you make it”; je lichaam weet het verschil niet tussen echt lachen en lachen zonder reden. Het maakt evengoed endorfine aan. Soms sta ik voor een groep echte denkers. Die vinden spontaan lachen moeilijk. Dan raad ik aan terug te denken aan een situatie waarin je als kind samen met een vriendje of vriendinnetje de slappe lach had.”

Het komt trouwens regelmatig voor dat er een paar mensen ècht de slappe lach krijgen. “Dat is een ideale situatie voor een coach, want dan gaat de hele groep plat en kan niemand meer stoppen.”

Door te lachen komen soms ook lang opgekropte emoties vrij. Iedereen weet dat er tussen lachen en huilen vaak een erg dun scheidingslijntje zit. Dan gaat lachen over in huilen. Tijdens een workshop was er een keer een mevrouw die zei: “Ik heb al zolang niet gelachen dat ik er nu van moet huilen.”

Bedrijven willen meestal in het kader van teambuilding gebruik maken van de diensten van een lachcoach. Het is ideaal voor grotere groepen mensen die elkaar nog niet zo goed kennen. “Bij lachen laat je je menselijke kant zien en valt de hiërarchische bedrijfsstructuur weg. Als je samen lacht, ben je vriendjes en voor vrienden doe je meer dan voor vreemden: lachen verbindt.” Bedrijven kunnen ook kiezen voor zogenaamde ‘Energizers’: korte oppepsessies tijdens bijvoorbeeld congressen bedoeld om iedereen even wakker te schudden. Er worden handen geschud, er wordt geklapt en gelachen.

Door de verhoogde bloedcirculatie die ontstaat is er meer zuurstofopname in het bloed en kan je meer informatie opnemen.

 

Lachworkshop-Almere

De Lachworkshop Almere organiseren?

Wil je heerlijk samen lachen op jouw feestje? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan via het onderstaande formulier. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.