Lachen verbindt dus lach samen!

Lachcoach bij Gezonde Week OBS De Egelantier

Lachcoach Martin bij Gezonde Week OBS De Egelantier

Bij De Egelantier mocht ik met kinderen van groep 3 tot en met groep 8 de lach laten klinken. Tijdens de Gezonde Week 2017 dus korte sessies gegeven want dat is goed om meerdere redenen…

Met dank aan Rene Dekker van Cannon Ball Media en de kids van OBS De Egelantier voor het maken van het filmpje

 

Lachyoga voor kinderen
Gezonde week

De jeugd is vroeger een tijd geweest zonder al te veel zorgen en vol persoonlijke ontdekking en spelen. Het is een tijd van vreugde en lekker lachen want de meeste kinderen lachen meer dan 300x per dag. Moderne studies tonen aan dat we door spel emotionele intelligentie ontwikkelen. Spel wordt dan ook gezien als belangrijke factor voor een geslaagde carrière.

Groeiende lichamen hebben de inspanning van het spel nodig om vaardigheden te leren en zich te ontwikkelen om te gaan met de snelle groei. Want tijdens het spelen ontwikkelen we emotionele en sociale vaardigheden. Tevens leren we om te gaan met verschillende situaties. Deze vaardigheden bepalen een groot deel van ons toekomstig leven.

Kinderen worden steeds meer blootgesteld aan nieuwe en zeer verschillende omstandigheden. Lichamelijke activiteit is beperkt want het spelen in een groep wordt vervangen door elektronische spelletjes.

Gezonde Week OBS De Egelantier is mooi initiatief

Voordelen van Lachyoga voor schoolgaande kinderen

 1. Bevordert een gezonde emotionele ontwikkeling

  Het is door middel van spel dat kinderen een emotionele intelligentie ontwikkelen. De kinderen van nu spelen echter niet veel lichamelijk. Omdat ze vastzitten aan hun mobiele telefoons, televisie en computerschermen. Lachyoga stimuleert kinderen om weer lekker te spelen en om zich volledig te uiten. Dat is goed voor hun emotionele ontwikkeling.

 2. Verhoogt de studie resultaten

  Door het verhogen van de netto toevoer van zuurstof naar het lichaam en de hersenen helpt lachen dus kinderen een goede focus te geven voor. Hierdoor kunnen zij op latere leeftijd goede prestaties leveren.

 3. Bouwt het uithoudingsvermogen op

  Lachyoga helpt bij het ontwikkelen van gezonde organen. Ook zorgt het voor een toenemend uithoudingsvermogen. Dit helpt kinderen bij het behouden van een gezond gewicht en effectief te sporten. Het uithoudingsvermogen hangt af van je ademhalingscapaciteit. Lachoefeningen verhogen de ademhalingscapaciteit en daardoor nemen sportieve prestaties toe.

 4. Ontwikkelt het zelfvertrouwen

  Door het stimuleren van zelfexpressie kunnen kinderen hun eigen stem vinden. Hun leidinggevende vaardigheden en hun zelfvertrouwen groeit dus op een natuurlijke manier. Lachyoga oefeningen verminderen remmingen en verlegenheid wat leidt tot meer zelfvertrouwen bij bijvoorbeeld het spreken in het openbaar.

 5. Verbetert de creativiteit

  Omdat lachyoga in wezen een spel is wordt het denken van de rechte hersenhelft bevorderd en dit bevordert een aantal aspecten van de creativiteit.

Meer weten?

Lees uitgebreide informatie op deze pagina over lachyoga voor kinderen

Stuur een mailtje en met veel plezier laten we de lach samen klinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.